Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 15:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


03:30
Українські не потрапили у список найстрашнішиху світі. Вони поза конкурсом!
Найстрашніші в'язниці світу



У цивілізованих країнах преса рясніє заголовками про необхідність захисту прав ув'язнених, про заборону страти і про те, наскільки необхідно проводити виховні роботи. У результаті багато в'язниць Європи більше схожі на санаторії, ніж на місця позбавлення волі. Зовсім по-іншому справи йдуть в інших країнах, причому не тільки відсталих, але і цілком розвинених - наприклад, в США. У деяких, найбільш сумних в'язницях до цих пір практикуються тортури, а ув'язнені позбавляються всіх прав відразу після того, як потрапляють в якусь з в'язниць, описаних нижче. Я думаю, що в порівнянні з деякими з них, наші в'язниці можна вважати райськими зонами.

В'язниця Rikers Island

Найстрашніші в'язниці світу



Ця в'язниця знаходиться в Нью-Йорку, і вона відома постійними випадками насильства і жорстокості. Досить часто трапляються бунти, які звірячо пригнічуються спецназом. Люди, які побували в камерах Rikers Island, вважають, що там небезпечніше, ніж в найнебезпечніших місцях Нью-Йорку. Раніше в цій в'язниці зіткнення між ув'язненими і охоронцями траплялися дуже часто, зараз ситуація змінилася в кращу сторону і середнє число бунтів в рік знизилося до 70. Але це не тому, що умови стали кращими - зовсім навпаки, правила посилили, і тепер будь-якого ув'язненого, який напав на сусіда по камері або охоронця, засуджують до додаткового терміну.


Тадмор, Сирія

Ця в'язниця ще гірша за попередню - тут, з пліток, до цих пір застосовуються середньовічні тортури із застосуванням холодної зброї, шнурків, води, палиць. Охоронці дуже часто знущаються з ув'язнених. У Тадморі містяться не тільки карні злочинці, але і політичні ув'язнені, що ще більш посилює ситуацію. Смертність в цій в'язниці перевищує всі розумні межі, а охорона, якщо не зайнята бійками ув'язнених, закопує останки загиблих ув'язнених на задньому дворі - благо, місця багато. Поет Фарадж Беракдар, який відсидів тут п'ять років, охарактеризував дану в'язницю як "королівство смерті і безумства".


La Sante, Париж, Франція

Найстрашніші в'язниці світу



Що я там говорив в заголовку? Що в'язниці Європи схожі на санаторій? Беру свої слова назад. У самому серці культурного осередку Європи, Парижі, знаходиться ганебна пляма - в'язниця La Sante. Умови утримання ув'язнених можна зрозуміти із загальної цифри самогубств ув'язнених даної в'язниці. У 1999 році було здійснено 124 суїциди, в 2002 - 122. Ув'язнені йдуть з життя найрізнішими способами: їдять щурячу отруту, ріжуть вени, ковтають голки або вилки.

Камери в La Sante переповнені, душ можна приймати не більше двох разів на тиждень, їжа - дуже неякісна. Щури - справжнє лихо цього місця, і ніхто з ними і не намагається боротися. Ув'язнені підвішують свої речі до стелі, інакше все це буде з'їдене за одну ніч.


В'язниця Сан-Квентін, Каліфорнія, США

Найстрашніші в'язниці світу



Ця в'язниця була побудована ще 150 років тому, і з тих пір умови утримування ув'язнених змінилися не сильно. Власне, умови утримування ув'язнених в цій в'язниці визнані найгіршими в країні. Камери тут переповнені, тюремників не вистачає, лікарі надають допомогу в найостанніший момент, якщо взагалі надають. Не так давно в Сан-Квентін побувала експертна комісія, яка визнала, що умови перебування тут для здорових людей загрожують здоров'ю, хворих людей - загрожують їх життю.


В'язниця Carandiru, Бразилія

Ця в'язниця вважається найбільш жорстокою не тільки в Бразилії, але і швидше за все, у всьому світі. Рівень злочинності в цій країні дуже великий, тому і ув'язнених багато, в'язниці постійно переповнені. Зрозуміло, що ув'язнені бунтують, проте це ні до чого не приводить. Після одного такого бунту в Carandiru 102 ув'язнених було вбито. Кожен п'ятий ув'язнений цієї в'язниці хворий на СНІД.


La Sabaneta, Венесуела

Найстрашніші в'язниці світу



За статистикою, на 30 венесуельських в'язниць, розрахованих на 15 тисяч чоловік, знаходиться близько 25 тисяч ув'язнених. У в'язниці деякі ув'язнені сплять прямо в коридорах, на вузьких гамаках, але це стосується найбідніших. Тих, хто багатший, керівництво в'язниці може перевести на більш пільгові умови, відвівши окрему камеру з ТБ, нормальним ліжком і іншими розкошами.

У цій в'язниці на 150 ув'язнених є один охоронець - ні більше, ні менше.


В'язниця Діярбакір, Туреччина

У цій в'язниці містяться не тільки дорослі злочинці, але і діти - адже турецькі закони передбачають можливість засудження дітей. Як і в інших випадках, в'язниця Діярбакір переповнена, ув'язнені перебувають в жахливих умовах. Охоронці постійно б'ють ув'язнених, яким потім не надають жодної медичної допомоги.


Напевно, читачі CIKAVO зауважили, що в списку немає жодної української в'язниці, так само як і в'язниць з колишнього СНД. Все це обумовлено тим, що в ці в'язниці не пускають ніяких міжнародних комісій, і природно, в рейтинг подібний заклад потрапити не може. Якщо хтось знає щось про те, як живеться поміщеним у вітчизняних в'язницях, пропоную відписуватися у коментарях.

Категорія: В'ЯЗНИЦІ | Переглядів: 1003 | Додав: defaultNick | Теги: зек, зк, вязниця, тюрми, вязні, вязниці переповнені, найстрашніші вязниці, тюрма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: