Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 11:20
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


22:52
Україна займає лідируючі позиції у европі за обсягами використання скрапленого природного газу, і це при повному занепаді промисловості.
 Значну частину теплової енергії ми губимо через неутеплені стіни наших будинків фактично підігріваючи навколишній світ, так всі знають що температура у великому місті в зимку завжди на 2 градуси вища ніж на прилеглих територіях. Заміна вікон на енергозберігаючі та утеплення стін і даху дасть змогу не тільки зекономити власний кошт та послугуватися збереженню довкілля.
Але варто зауважити, що лише у випадку коли утеплення будівлі робиться повністю по всіх зовнішніх стінах, наприклад коли замовником виступае ОСББ, це приносить користь як мешканцям так і самій будівлі. Фрагментарне утеплення деяких квартир, набуло широкого пошерення, адже не треба чекати поки всі сусіди домовляться винайдуть кошти, близько 2000 гривень.
 Але таке утеплення приносить шкоду будівлі уцілому, адже елементарні закони фізики ніхто не відміняв, під шаром утеплювача стіна постійно нагріта, а ті стіни які не були утепленні внаслідок охолодження-нагрівання постійно розширяються і звужуються, зявляеться лінійне напруження конструкції і як наслідок тріщіни, які становлять потенціальну загрозу для будівлі, особливо під час найменьшого землетрусу. Як відомо Україна завдяки горам Карпати і Криму знаходить у сейсмічно активній зоні, зокрема у Києві магнітуда коливань земної поверхні може досягати 6 балів за шкалою Ріхтера.
 То чи варто взагалі проводити утеплення власних квартир, відповідь очевидна, стан тепломереж нездатний нагріти наше житло до комфортної температури, да і ціна на газ "кусюча". Економіка диктує свої правила, проводити роботи по утепленню багатоповерхівок необхідно, але це треба робити гуртом, при цьому можна провести тендер з пошуку постачальника будівельних матеріалів і відповідального генпідрячика, що значною мірою скоротить самі витрати на утеплення.


Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1029 | Додав: defaultNick | Теги: эструдер, мінвата, базальтове_волокно, утепление, пенополистирол, екструдер, утеплення, квартири, еструдер, пінопластом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: