Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 13:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


00:51
Україна контрабандист зброї №2 у світі

  Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з`ясування обставин поставки до Грузії української військової техніки з метою встановлення фактів порушення законодавства України та норм міжнародного права Валерій Коновалюк заявляє, що ТСК виявила факти незаконної торгівлі зброєю, що перевозилось на захопленому сомалійськими піратами судні Фаїна.
 

  За словами В.Коновалюка, участь Президента України Віктора Ющенка у зустрічі моряків Фаїни, які перебували у полоні сомалійських піратів понад чотири місяці, є цинічним фарсом.
За його словами, “з одного боку заручників Фаїни мордували пірати, з іншого боку вони потерпали від бездарних дій, а радше злочинної бездіяльності спецслужб на чолі з найвищим політичним керівником України”. “Я особисто після цього не наважився б поїхати зустрічати визволених із полону моряків”, - сказав В.Коновалюк.

Він зауважив, що ТСК закінчила своє розслідування і серед іншого виявила також порушення, що стосуються продажу військової техніки, яка перебувала на борту Фаїни.

 Зокрема, зауважив голова комісії, встановлено, що кенійська армія взагалі не використовує зброю радянських зразків, а вантаж Фаїни був призначений для Південного Судану.

Народний депутат заявив, що всі дії Служби зовнішньої розвідки фактично були направлені лише на те, щоб приховати дані факти. Він додав, що раніше на цьому не можна було наголошувати, оскільки це могло завдати шкоди здоров’ю та життю полонених моряків.

“І взагалі, якщо б кошти для визволення бранців Фаїни було зібрано оперативно, то членам екіпажу не довелося б стільки часу проводити в полоні”, - вважає В.Коновалюк.

Він також переконаний, що всі дії Президента України та Служби зовнішньої розвідки є “не більше ніж фарсом”.

Крім того, В.Коновалюк повідомив, що наступного тижня вимагатиме створити у ВР спеціальну комісією, яка займеться вивченням справ, що пов’язані з Фаїною.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко має намір нагородити екіпаж Фаїни і співробітників спецслужб, які брали участь у звільненні судна, державними нагородами. МЗС України звернулося до країн, громадяни яких причетні до захоплення судна

faina
Піратство для Сомалійців як рибалка для українця, народний промисел. До зубів озброєні, на катерах, швидкі та голодні африканці тероризують півсвіту, і омріяне Україною NATO не може захистити навіть своїх кораблів. Сомалійські політики давно обіцяють узаконити такий вид «бізнесу», адже за перетин територіальних вод бідної країни не сплачує жодна з країн світу.

25 вересня біля берегів Сомалі пірати захоплюють українське судно «Фаїна», вміст судна став відомий лише згодом. Його вміст приємно шокував сомалійських піратів, які до того тішились хіба-що гуманітарними шкарпетками, або бананами. Раді тому, що бог посилає бідолахи пішли ва-банк. Зі старту вартість судна оцінювалась у 5 мільйонів, але пірати настільки були вражені вмістом «Фаїни», що підняли ціну до 35 мільйонів. Судно «Фаїна» перевозило міні-армію – 33 танки Т-72, 6 установок «Град», фантастичну кількість автоматів, патронів та іншого військового арсеналу. В стані афекту пірати погрожували все підірвати до фені, але, отямившись, рука не піднялася. Частина мабуть відбувала навчання в стінах українських вузів, тому робити не по-українськи не наважились. З такою зброєю можна запросто захопити якусь сусідню країну, ту саму Кенію, якій вантаж і призначався.

З іншого боку даний вантаж зацікавив не тільки відчайдушних піратів, ситих шкарпетками і танкерами з нафтою, якої в них хіба відбавляй. Вміст вантажу одразу просікли американці, які б теж не відмовились від халявки. Одразу в зону дії вийшли патрулювати американські кораблі. Уявіть, ці недоумки при владі, закликаючи захистити Україну, хочуть приєднати нас до NATO. Але стати на захист хоча-би одного українця американці навіть не збирались, це було зрозуміло з перших днів. Аби американці не «сперли» танки самі, Росія відправила в зону конфлікту свого корабля «Неустрашимого», мотивуючи це тим, що на кораблі є два громадянина Росії. Наразі їх рятувати теж ніхто не збирається. Тим самим дві сили заблокували «Фаїну» з обох боків. За даними моряків біля судна чергують сім кораблів NATO, мабуть так американці пильнують Сомалійців аби ті перші не свиснули танки, а Росіяни – Американців аби ті не встигли. 10 листопада Україна висилає залишки свого феноменального флоту, «драндулет» Тернопіль пильнувати «Неустрашимого», аби навпаки ті не приватизували танки раніше американців. Сомалійці опинились не в кращій ситуації – всюди піски, отже танки вивантажити теж не вийде. Тому найспокійніше ведуть себе вони – годують екіпаж та підтримують судно в робочому стані. Нема куди спішити, обладнані супутниковими телефонами, дзвонять родичам та знайомим, та деколи я українського політикуму.

Росіяни не промах – вони кожен день повідомляли про події в зоні Сомалі. Деколи складалось таке враження, що росіяни турбуються про наших моряків більше ніж Україна. Нажаль, так і виявилось. Щоб так не здавалось справжні українці «відрубали» усі російські телеканали, і тільки коли мова про Сомалі припинилась їх знову включили.

Кожна сторона конфлікту має свій інтерес. Американці хотіли б дізнатись куди пливли попередні три партії зброї, адже на сусідній Судан накладене ембарго на постачання зброї, а отже постачати туди зброю забороняється. Вантаж «Фаїни» завантажений повністю під «державним капелюхом». З іншого боку Африка це зона впливу американців по забезпеченню озброєння. Куди прямував вантаж «Фаїни» досі не знає ніхто. Українська влада твердить те, що танки пливли до Кенії, але хто вірить владі? Росіянам цікаво чи не діяли поставки зброї до Африки по тій же Грузинській схемі. Інтерес України в тому, щоб усі припинили задавати незручні запитання, оскільки нещодавно в Україні дивно підривались військові запаси, а також вдало, міністром Грищенком, були проведені масштабні військові навчання поблизу порту, в якому грузилась «Фаїна». Чого влітку вартував показовий штурм корабля захопленого «терористами», атака Кримських полів «Градами». Втішені військовою міццю українські військові навіть хотіли зупинити Російський флот на вході до Севастополя.

Представники корабля «Фаїна» неодноразово наголошують, що гроші на викуп моряків є, та кожен тиждень обіцяють  вирішення питання. Можливо гроші на викуп моряків є, але піратів більше цікавить викуп за вантаж «Фаїни». Піратам люди не потрібні, в них вистачає своїх.

Реакція української влади блискавична. Через тиждень після захоплення міністерство іноземних справ підтвердило факт захоплення судна, а також вони повідомили, що на борту знаходяться українці та росіяни. Влада України влаштувала для порятунку моряків сотні прес-конференцій, охочі політики висловили своє співчуття. Тільки за тиждень додумались відправити воду та їжу. На диво ніякої інформації про переговори щодо звільнення судна та моряків не надали. Врешті-решт українське МЗС вмило руки, коли повідомило, що нарешті судновласник домовився з піратами. Далі виявилось що домовленість була лише про доставку їжі. Пірати добре розуміють, що тікати з кораблем нікуди, тому приймають їжу та воду, підтримують корабель технічно, аби можна було плисти далі. В дію пішов сталевий аргумент, як тільки до Кенії вилетіла з робочим візитом Ніна Карпачова, «омбудсвумен», на диво встигаючи давати прес-конференції в Києві, кожен раз вилітала до Кенії, туди-сюди. Вона попросила «медійників» не зловживати висвітленням даної теми, бо їх також можуть заборонити, як російські телеканали. Шановний уповноважений Верховної Ради у правах людини Ніна Карпачова з кожної закликала засоби масової інформації втриматися від нагнітання ситуації навколо захоплення судна «Фаїна», причому не додумалась, що своїми дзвінками піратам та морякам робить ще гірше. З того часу нічого про «Фаїну» по ТВ не показують.

Карпачова зазначила, що останні дні перебувала в Найробі (Кенія) і активно брала участь у переговорах різного рівня, які можуть сприяти позитивному результату у звільненні екіпажу захопленого судна.  Зокрема, відбулися її переговори (набухались в дупель) з послом Сомалі в Кенії Мохамедом Алі Нуром, послом Росії в Кенії Валерієм Єгошкіним, прем’єр-міністром Кенії Раілою Одінгою. Карпачова регулярно веде телефонні розмови із захопленими членами екіпажу судна «Фаїна». З її слів активно вирішується питання постачання членів екіпажу необхідними продуктами харчування, не увінчалися успіхом переговори з піратами про передачу тіла капітана судна Володимира Колобкова, який раніше помер від серцевого нападу. Карпачова зазначила, що на судні практично не залишилося дизельного палива для підтримки роботи, у тому числі й для роботи морозильної камери, тому також обговорюється питання про поставку дизпалива на судно. Звичайно ж на «Фаїні» зараз не солодко, а сувати ніс куди не слід це доля подібних політиків, адже Карпачова прекрасно знає що їжу та припаси буде передавати не вона. «Омбудсвумен» ще раз підкреслила, що виступає за звільнення захоплених членів екіпажу судна «Фаїна» тільки шляхом переговорів і виключає силовий варіант звільнення бранців. Потім додала, що ведення переговорів про звільнення судна є прерогативою судновласника судна «Фаїна», яким, за її даними, є Вадим Альперін, і вона не втручається в переговірний процес. А хто ж власник партії зброї, чи можна всю вину перекладати на судновласника? Слава Богу, пірати напевне розгубились від такої уваги та «турботи» дивної жінки і не звертають на це уваги, вони досі не розуміють хто така Карпачова і чого вона їм присідає на вухо.

“Я б просила припинити різні інсинуації, які зараз відбуваються в мас-медіа й просила б Вас бути більш ввічливими до сімей захоплених моряків, оскільки серця матерів можуть просто не витримати”, – сказала «омбудсвумен». А про те, що бідних матерів розпихали перед секретаріатом президента міліціонери, оті що з народом, пані Карпачова не згадала.

CREW’S LETER

WE ARE A CREW OF M/V FAINA SITUATE NEAR SHORE OF SOMALI.WE WERE TOOK BY SOMALIAN SOLDIERS AT 25.09.08 21 PERSONS CREW ON BOARD 18 UKRAINIAN 3 RUSSIANS.AFTER 3 DAYS CAPTAIN KOLOBKOV DIED AND HIS BODY STILL ON BOARD. MV FAINA HAS BEEN LOADED BY MILITARU CARGO AT PORT OCTYABRSK UKRAINE

AND HAS BEEN BOUND TO KENYA PORT OF MOMBASSA WITHOUT ANY GUARD. CREWING COMPANY ”TOMEX” SITUATED IN UKRAINE  IN ODESSA CITY. MR.V.MURENKO IS OWNER OF COMPANY AND VESSEL,DIRECTOR MRS.E.KOPITSYNA WE STAY HERE ALREADY FOR 47 DAYS.PROVISION,FRESH WATER,DIESEL OIL FINISHED.17 PERSONS LOCATED IN SMALL CABINE UNDER 24 HOURS GUARD. NEGOTIATION ABOUT LIBERATION OF THE CREW AND VESSEL BETWEEN UKRAINIA, RUSSIAN GOVERMENT AND SOLDIERS NOT STARTED YET. MILITARU CARGO CAN’T BE PRIVATE.THAT IS GOVERMENT CARGO. WE ASK YUOR ASSISTANCE TO SPREAD THAT INFORMATION TO ALL MASMEDIA AND OFFICIALS TO START IMMEDIATELY NEGOTIATIONS WITH SOLDIERS.

THE LAST WARNING OF SOLDIERS – IF SHIP’S OWNER,CARGO OWNER WILL REFUSE OF NEGOTIATIONS AND THEIR REQUIRE ABOUT THE MONEY WILL NOT EXECUTE SHIP,CARGO AND CREW WILL BE DESTROYED.

TRULY YOURS STILL ALIVE CREW OF MV FAINA. TO DAY 11.11.08 WE TRYED TO CALL THE OFFICE BUT MR.MURENKO REFUSED TO SPEAK AND SENT US TO LONDON LAWYER SOME MR.STEPAN ATHKINS WHICH BUSY

OUR PROBLEMS.

P.S. MR.MURENKO CREW THINKS THAT YOUARE WAITING FOR WHEN SHIP,CARGO AND CREW WILLBE SUNK IN INDIAN OCEAN. FOR YOUR DISAPOINT WE ARE ALIVE AND WILL BE ALIVE. TEARS OF OUR RELATIVES AND BODIEA OF 21  CREWMEMBERS YOU NEVER PRAY IN CHURCH.

Письмо от экипажа

Мы экипаж т/х Фаина которое находится вблизи побережья Сомали, нас захватили сомалийские солдаты 25 сентября этого года. На борту 21 человек, 18 граждан Украины и 3 граждан Россиия, после 3 суток (видимо прошедших после захвата – В.М.) капитан Колобков скончался, его тело все еще на борту. т/х Фаина имеет на борту военный груз погруженный в порту Октябрьск Украина, и предназначенный на порт Момбаса Кения без охраны. Крюинговая компания Томекс находится в Одессе. Господин Муренко является владельцем компании и судна, директор госпожа Копицына. Мы здесь уже скоро 47 дней, вода продовольствие и топливо закончились, 17 человек размещены вместе в одном маленьком помещении под охраной 24 часа в сутки. Переговоры об освобождении судна между Украиной, правительством России и солдатами еще не начинались. Военный груз не может быть частным это государственный груз. Мы просим вашей помощи в распространении этой информации по всем масс-медиа и официальным лицам с тем, чтобы немедленно начались переговоры с солдатами. Последнее предупреждение солдатов – если владельцы судна и груза не начнут переговоры с солдатами и их требования о деньгах не будут удовлетворены, судно груз и экипаж будут уничтожены.

Искренне ваш пока еще живой экипаж т\Х Фаина.

Сегодня 11 ноября мы попытались связаться с господином Муренко но он отказался говорить с нами и отослал нас к лондонскому юристу некоему Стефану Аткинсу, который занимается нашими проблемами.

Господину Муренко:

Экипажу показалось что Вы, наверное, ждете пока корабль вместе с грузом и нами потонет в индийском океане. К Вашему разочарованию мы жывы. Искренне Ваши, 21 душа моряков, за которыми плачут родственники, а Вы даже не поставили свечи в церкви.

Ані корабель, ані його вміст, ані люди на борту нікому не потрібен. Владі України не вигідно аби хтось дізнався деталі контракту, адже судно приватне, а вантаж державний. За переговори беруться всі кому не лінь, дзвонять піратам, торгуються, хоча грошей ніхто не виділяв. Здавалось би, згідно усіх конференцій, в яких виступили політики, доля українців мала бути вирішена вже 10 разів кожним. Влада мовчить, бо для України настала загроза скандалу на весь світ. Кенія, Грузія, Судан, а куди ще поїхали українські «Гради»? На це питання влада не готова дати відповідь. А люди не готові дізнатись про те, що боєприпаси з військових баз вдало кудись продаються. Не готові люди знати про те, що NATO не буде захищати Україну, і найсумніше, що моряків ніхто не летить рятувати. Було би простіше якби цей корабель пішов на дно. Найпростіше звинуватити жорстоких піратів, а в той час моряки без надії сподіваються на визволення. Задумайтесь,  хіба за росіянами підглядати поплив «Тернопіль», обладнаний торпедами проти човникової дії? То хто віддасть наказ?

Категорія: УКРАЇНА | Переглядів: 1211 | Додав: defaultNick | Теги: Фаіна, контрабанда зброї, загроза, КИЇВ, Небезпека, радіація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: