Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 17:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


17:33
Апартаменти для Рікі

Київський зоопарк збирає кошти на нове помешкання для рисі

 

У столичному зоопарку продовжується благодійна акція, що розпочалася минулої суботи. Мета заходу – побудувати новий вольєр для рисі, що відповідатиме усім міжнародним вимогам. За словами співробітників зоопарку, завдяки новому помешканню ці рідкісні тварини зможуть розмножуватись, а їхнє потомство повернуть у дику природу.

Трирічна самиця на прізвисько Рікі потрапила до столичного звіринцю випадково. Сюди її передали люди, які знайшли тварину в урочищі Секула у Сокальському районі Львівської області й утримували її вдома протягом п’яти місяців. А коли перебування тварини у домашніх умовах стало неможливим, вони передали її до столичного зоопарку.
Наразі карпатська рись перебуває у невеликому вольєрі, що не пристосований для утримання такого виду і не відповідає міжнародним стандартам. До того ж, вольєр розташований у службовій зоні, тому відвідувачі зоопарку не можуть побачити унікальну тварину.


Оскільки зоопарк не планував поповнення своєї колекції риссю, то власних коштів на будівництво вольєра у нього немає. Втім, столичний звіринець вже розробив проект «Рись Карпатська» і розпочав будівельні роботи.
– На жаль, коштів не вистачає, тому зоопарк потребує благодійної допомоги. Необхідно близько 300 тис. гривень. Завдяки цим грошам ми зможемо за два-три місяці побудувати новий вольєр, – зазначає замдиректора Київського зоопарку Кирило Трантін. Нове помешкання буде обгороджено сіткою з трьох боків. Лише з одного відвідувачі зможуть спостерігати за твариною. У людини важкий погляд, рисі необхідно кудись ховатись, тому тварина не буде постійно експонуватися.


У наш час на території України збереглося всього біля 50 особин цього виду.
– Через вирубку лісів рись змушена залишати свою природну домівку. Вона тікає з лісу до міста і вже не боїться людини, – зазначає зоолог Київського зоопарку Валентина Зайцева.


Самиця вже досягла репродуктивного віку, і працівники зоопарку планують збільшити популяцію рисі карпатської, знайшовши пару для цієї тварини.


– Головне завдання Київського зоопарку – збереження генофонду рідкісних та зникаючих видів української фауни. Тому ми робимо все можливе, щоб знайти пару для рисі, яка живе у нашому зоопарку, і щоб ця тварина стала повноправним жителем Карпатських гір, – зазначила генеральний директор столичного звіринцю Світлана Берзіна.


Благодійну акцію влаштували Київський зоопарк спільно з організацією «Хелп пліз» та відомим німецьким художником Альбертом фон Танна (Albert von Tanna). Усі небайдужі до української природи можуть взяти участь у благодійному заході. Пожертвування можна внести на рахунок Київського зоопарку або безпосередньо до каси столичного звіринцю.

 

Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1436 | Додав: defaultNick | Теги: мутант | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0