Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 11:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


20:50
ПАСПОРТ, ДИПЛОМ, СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ ЧИ СМЕРТЬ. Ніяких проблем - гроші Ваші, бланки наші!
  Об'єм ринку підроблених документів в Україні складає 50 мільйонів гривень на рік, і ця цифра постійно збільшується. У Києві без проблем можна всього за тиждень оформити "липовий" диплом або паспорт (за 900 євро), свідоцтво про народження або смерть (за 500 доларів), водійські права (650 доларів). Розслідуючи проблему підроблених "палітурок" ми з'ясували: ця сфера послуг настільки розвинена, що фіктивні документи вам можуть доставити прямо додому. Ще кілька років тому головним джерелом придбання підробок були підземні переходи і станції метро, де вишикувалися продавці з картонками "Дипломи" або "Паспорти". А наразі за запитом пошукової системи "Яндекс" "Купити документи Київ" вивалюється більше 500 оголошень.
- Документи підробляють не тільки бандити, але і даїшники
  Правда, таксисти стверджують, що в столиці працюють не тільки віртуальні магазини документів, але і реальні. Наприклад, на ринку "Петрівка" є хлопець, з яким можна домовитися. А Ігор, який за 500 доларів поставить вам в паспорті штамп про реєстрацію, стверджує, що будь-який документ можна купити біля залізничного вокзалу.
Але з підробками можуть виникнути проблеми, попереджає юрист Едуард Багіров. Наприклад, зі шкільним атестатом. Як розповіли виданню в приймальній комісії Києво-Могилянської академії, під час прийому документів їх достовірність не перевіряють - занадто багато абітурієнтів. Але після оголошення результатів вступних іспитів папери нових студентів звіряють з базою даних Міносвіти. І якщо виявиться "липа", інформацію про це передадуть в прокуратуру, а обманщика виключать з вузу. Так само поступлять також в КНУ ім. Тараса Шевченка і в КПІ.
  Проблеми з фальшивим закордонним паспортом можуть бути ще більшими. "Адже ви отримуєте лише дуже схожу на оригінал книжечку, не внесену в жодну базу даних. На будь-якому кордоні тут же зметикують, що до чого. В кращому разі доведеться заплатити штраф у 850 грн, а в гіршому - сісти на два роки до в'язниці", - говорить Багіров. Так, нещодавно нігерійський захисник Харрісон Омоко, що починав український етап кар'єри в "Динамо", а останнім часом виступав за "Таврію", потрапив за грати в ОАЕ. Експертиза показала, що документи, з якими Омоко в'їхав до країни, фальшиві.
Багіров зазначає, що винахідливості тих, кого ловлять з підробками, немає межі. Як приклад він наводить випадок, коли киянин пред'явив паспорт громадянина Росії. Співробітники правоохоронних органів і без експертизи зрозуміли, що документ фальшивий. Але хлопець знайшовся: сказав, що дуже любить Росію, а тому ходить з таким ось сувеніром. Його ж паспорт нібито нещодавно вкрали. Міліціонерам нічого не залишалося, як залишити хитруна у спокої.
 
Виробників покарати теж не просто. Діє схема, за якою українські документи виробляють в Росії, і навпаки. Таким чином, злочинці майже невловимі: вони можуть завжди заявити, що фальшивки, які виготовляються, - просто сувенірна продукція.
Так й покарання за підробку документів не дуже жорстке. Згідно зі статтею 358 українського Кримінального кодексу, за підробку документів загрожує штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів, арешт на строк до 6 місяців або обмеження свободи до трьох років. Повторне здійснення злочину може закінчитися п'ятирічним позбавленням волі.
У ЦГЗ МВС не знають, скільки останнім часом було затримано виробників фальшивок - такої статистики немає. Проте таких "підприємців" все ж таки ловлять.
Так, в квітні цього року співробітники спецпідрозділу УБОЗ викрили в Києві велике організоване злочинне угрупування, яке займалося підробкою документів протягом, як мінімум, п'яти років. Друкарня розташовувалася в одному з приватних будинків столиці.

В ході обшуку убозівці вилучили безліч підроблених дипломів про вищу освіту, як старого зразка, так і нові, пластикові, з логотипами більшості українських вищих учбових закладів. Крім того, були знайдені підроблені посвідчення водіїв, техпаспорти на автомобілі і одне підроблене посвідчення працівника органів внутрішніх справ України.
На жаль, в Києві підробкою документів іноді займаються не тільки закоренілі злочинці, але і самі працівники правоохоронних органів.
Навесні 2008 року столична прокуратура направила до суду кримінальну справу відносно двох колишніх працівників ДАІ, які, зловживаючи своїм службовим положенням, підроблювали техпаспорти на "автомобілі-двійники".
Один з правоохоронців під час передачі замовникові підробленого техпаспорта на автомобіль "Тоyota Cаmry" був затриманий працівниками СБУ. Дана послуга коштувала замовникові 1800 доларів. Встановлено, що затриманому допомагав інший працівник ДАІ, який безпосередньо надав підроблений документ і номерні знаки на транспортний засіб.
Крім того, в ході розслідування кримінальної справи з'ясувалося, що один з обвинувачених неодноразово підроблював технічні паспорти на автомобілі.

 

 

 

Переглядів: 7164 | Додав: defaultNick | Теги: СВІДОЦТВО ПРО СМЕРТЬ, СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ, паспорт, диплом | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 2
2 василь  
0
допоможіть купити фіктивне свідоцтво про народження дитини яка ціна

1 Liliana  
0
доброго вечора. питання. як відрізнити фальшивесвідоцтво про народення від справжнього. я перекладач. І деколи отримую на переклад досить дивні документи.

Ім`я *:
Email *:
Код *: